Aansprakelijkheidsverzekeringen

Het kan gebeuren dat jij als ondernemer of een werknemer van je schade veroorzaakt bij anderen. Je kunt hier aansprakelijk voor gesteld worden. Dit kan ook het geval zijn als jouw klanten schade lijden door jouw geleverde producten.

Maar wat als je als ondernemer een verkeerd advies geeft aan je klant, of een ontwerpfout maakt? Fouten zijn menselijk, maar je wordt vervolgens wel aansprakelijk gesteld.

Tegen dit soort zaken kan je jezelf verzekeren door middel van een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Daarin zijn meerdere opties welke we graag toelichten.

Aanbod aansprakelijkheidsverzekeringen

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (ook wel AVB genoemd) is voor elke onderneming onmisbaar. Als ondernemer kan je namelijk aansprakelijk worden gesteld als jij of jouw werknemer schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan materiële schade betreffen maar ook immateriële schade zoals letselschade.   Je kunt bij deze verzekering kiezen voor een bedrag wat je maximaal wilt verzekeren. Dit bedrag is mede afhankelijk van de sector waarin je werkzaam bent. Is er een verhoogde kans op zeer hoge schades, verzeker je dan maximaal. Bespreek de risico’s met ons zodat we tot een goed advies kunnen komen en jou kunnen verzekeren van een goede nachtrust.
De eerder genoemde bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) wordt nog wel eens verward met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV). Niet zo heel gek, als je het ons vraagt. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt je financieel geleden schade welke ontstaan is door een beroepsfout. Denk bijvoorbeeld aan je belastingadviseur die een fout maakt bij je aangifte waardoor jij op de vingers wordt getikt en geld moet terug betalen. Deze verzekering dekt de financiële schade door dit soort beroepsfouten. Kijk goed naar de eisen van de branche waarin jij werkzaam bent. Het kan namelijk zomaar zijn dat de beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht is. Wil je dit zeker weten? Check het dan even met ons, we helpen je graag met het afsluiten van deze verzekering.
Bij deze verzekering hebben we het niet over de bestuurder van een voertuig maar over de bestuurder als een persoon. Bijvoorbeeld wanneer je in een bestuur zit van een groot bedrijf en de functie bekleedt als commissaris of toezichthouder. Misschien woon je wel in een appartementencomplex en neem je graag deel aan het bestuur van Vereniging van Eigenaren (VvE).   In beide situaties draag je zekere verantwoordelijkheden. Je moet besluiten nemen en deze kunnen vervelende en verstrekkende gevolgen hebben. Je kunt zelfs persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor gemaakte fouten waardoor jij de schade dient te vergoeden. De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering biedt jou dekking in dit geval.

Neem contact op

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Ik ben
Services

Latest Portfolio

Need Any Help? Or Looking For an Agent

Working Hours : Sun-monday, 09am-5pm
© 2023 AKB Financial Services. All Rights Reserved.