Kredieten

Het kan ons allemaal overkomen; je hebt net je vakantie betaald en vervolgens begeeft je auto het en deze is afgeschreven. Je banksaldo is helaas niet toereikend om een nieuwe aan te schaffen. Het kan ook zomaar zijn dat jouw droombruiloft volgend jaar toch iets duurder uitpakt dan verwacht, of tijdens de renovatie van je woning heb je toch een paar nieuwe vloeren nodig, tegen de verwachting in. Zoals gezegd; het kan ons allemaal overkomen, je hebt iets nodig, maar niet de financiële middelen. Het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet kan in dit geval een uitkomst zijn.

Maar er zijn voorwaarden

Het is vanzelfsprekend dat je niet zomaar een bedrag kan lenen; hier zijn voorwaarden en spelregels aan verbonden. Er wordt een bedrag afgesproken, een looptijd en een rente, geld lenen kost immers geld. Ook is er een limiet verbonden aan het maximaal te lenen bedrag, dit is onder andere afhankelijk van je inkomen.

Alles wordt vastgelegd in een overeenkomst, zodat zowel jij als jouw kredietverstrekker zekerheden heeft. AKB kijkt graag met jou wat de mogelijkheden zijn en adviseert je graag verder. Alvast meer informatie over de twee mogelijkheden? Lees hieronder meer.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is geschikt voor jou wanneer je van te voren weet hoeveel je nodig hebt en het te lenen bedrag dus vast staat. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat je het afgesproken gedrag in één keer ontvangt en op je rekening hebt staan. Het nadeel is dat er rente betaald dient te worden over de lening en je uiteindelijk meer geld kwijt bent dan je hebt geleend. Ook staat de doorlooptijd vast.

Met de kredietverstrekker worden de volgende zaken afgesproken en in een overeenkomst gezet:

Doorlopend krediet
(Flex & Zeker lening)

Een doorlopend krediet is ook een vorm van geld lenen, alleen anders dan bij een persoonlijke lening bepaal je zelf hoeveel en hoe vaak je geld opneemt en als je aflost kan je het afgeloste bedrag steeds weer opnieuw opnemen tot aan je kredietlimiet.  De naam zegt het al; een doorlopend krediet.

Dit lijkt ideaal, echter zijn de mogelijkheden voor een doorlopend krediet de afgelopen jaren sterk gereguleerd en aan banden gelegd; veel mensen raakten door deze lening in de problemen.

Zo kan een doorlopend krediet nog maar voor maximaal 15 jaar worden afgesloten en kan je alleen in de eerste twee jaar vrij opnemen; erna kan je alleen nog aflossen. Er wordt een vaste rente afgesproken en je moet iedere maand een vast bedrag aflossen.

Met de kredietverstrekker worden de volgende zaken afgesproken en in een overeenkomst gezet:

Latest Portfolio

Need Any Help? Or Looking For an Agent

Working Hours : Sun-monday, 09am-5pm
© 2023 AKB Financial Services. All Rights Reserved.